‘It is an amazing transformation that can take place in people when they find out the strength of birth and what an amazing source of information and inspiration it can be. It affects your life forevermore.’

Ina May Gaskin

Free Flow to a Loving Birth

Er zijn mensen die je willen laten geloven dat kennis macht is

Iedereen heeft wat te melden over zwanger zijn, bevallen en het beginnend moederschap. Er zijn boeken en websites vol over geschreven. En zeker, veel is ook gewoon leuk om te weten, toch? Wanneer worden de oortjes aangelegd, vanaf wanneer doen kindjes hun ogen open, kan je kindje vruchtwater proeven? Het is allemaal razend interessant. Maar veel informatie is ook totaal overbodig. Je wordt er onzeker van. Je blijft maar in je hoofd zitten. Je maakt lijstjes met voor- en nadelen, maar echt bevredigend voelt het niet als het ene lijstje net iets langer is dan het andere en de weegschaal naar die kant uitslaat.

Herken je dit?

 • 'Mijn vriend wil me zo graag steunen, maar als ik hem vraag om een massage krijg ik van dat geaai over mijn rug. Ik moet er echt niet aan denken dat hij dat tijdens mijn bevalling ook doet! Dan staat ‘ie zo op de gang!’
 • ‘Ik kom er maar niet echt achter wat ik eigenlijk wil. Ik wil dat mijn kindje gezond wordt geboren en ik wil natuurlijk geen onnodige risico’s lopen. Maar of dat dan thuis of in het ziekenhuis is, daar kom ik niet uit.’
 • 'Ik weet dat bevallen zo oud is als de mens, en toch heb ik diep in mij het gevoel dat ik het niet alleen kan.’
 • 'Mijn vorige bevalling was een ramp. Erger dan dat kan het bijna niet worden. Dus ik heb besloten om me geen zorgen te maken. Dit gebeurt vast niet een tweede keer.’

Hoe zou het voor jou zijn als je de tijd die je nu besteedt aan piekeren, zou gebruiken voor ontspanning?

Als je iedere paar weken heerlijk relaxt op mijn mat ligt en tegelijkertijd jezelf leert kennen? Je zou je angsten onder ogen zien en omdat je vanuit je diepste zelf handelt zou je weten dat je niet altijd dezelfde keuzes hoeft te maken. Je hebt meer keuzevrijheid dan je dacht, en bent in staat de touwtjes van je bevalling zelf in handen te houden. Je weet dat hoe jij je voelt en hoe jij handelt cruciaal is voor de manier waarop jouw kind geboren wordt. En je gaat de uitdaging aan om die verantwoordelijkheid op je te nemen. Je schrijft een geboorteplan en gaat vervolgens na of wat je verstand zegt, in lijn ligt met wat jij echt nodig hebt. Samen met je partner vorm je een team tijdens de bevalling. Hij weet wat zijn rol is. Met massagetechnieken die hij tijdens je zwangerschap heeft kunnen oefenen (lekker ontspannend!) weet hij exact hoe hij jou kan ondersteunen.

Hoe zou het voor jou zijn als je de tijd die je nu besteedt aan piekeren, zou gebruiken voor ontspanning?

Als je iedere paar weken heerlijk relaxt op mijn mat ligt en tegelijkertijd jezelf leert kennen? Je zou je angsten onder ogen zien en omdat je vanuit je diepste zelf handelt zou je weten dat je niet altijd dezelfde keuzes hoeft te maken. Je hebt meer keuzevrijheid dan je dacht, en bent in staat de touwtjes van je bevalling zelf in handen te houden. Je weet dat hoe jij je voelt en hoe jij handelt cruciaal is voor de manier waarop jouw kind geboren wordt. En je gaat de uitdaging aan om die verantwoordelijkheid op je te nemen. Je schrijft een geboorteplan en gaat vervolgens na of wat je verstand zegt, in lijn ligt met wat jij echt nodig hebt. Samen met je partner vorm je een team tijdens de bevalling. Hij weet wat zijn rol is. Met massagetechnieken die hij tijdens je zwangerschap heeft kunnen oefenen (lekker ontspannend!) weet hij exact hoe hij jou kan ondersteunen.

Fijn gevoel, toch? Free Flow to a Loving Birth ondersteunt jou in dit proces. Zodat je vanuit jezelf en in verbinding met je partner dit avontuur aan kunt gaan. Na 6 sessies kun jij:

Op jezelf vertrouwen

Je eigen grenzen voelen én daarnaar handelen

Diepe ontspanning oproepen

Tijdens je bevalling voelen welke houding voor jou en je kind het beste is

Zelf thuis oefeningen doen die specifiek op jou zijn afgestemd

Extra ten opzichte van de Love Hormone Booster

Zes prachtige polaroids die jouw ontwikkeling laten zien

Zelf steeds weer ontdekken wat je gevoel zegt

Met de gratis workshop Heavenly Pregnancy Massage:

 • krijg je hoogstwaarschijnlijk nóg vaker een fijne massage
 • kan je partner je met behulp van acupressuur helpen bij het op gang brengen van de bevalling
 • heb je altijd natuurlijke pijnbestrijding in de vorm van je partner en massagetechnieken bij je tijdens de bevalling
 • geniet je nog meer van de tijd die je nu nog samen hebt

Pluspunten voor je lichaam

Je lichaam blijft soepel, terwijl je heerlijk ligt te relaxen

Je zwangerschapsklachten verminderen

Én je hebt straks een serie van 6 parels van polaroids van je groeiende buik. Om later nog bij weg te dromen.

Alles wat je kunt verwachten nog een keer op een rijtje:

 • 6 x Thaise zwangerschapsmassage
 • Op jou afgestemde oefeningen
 • Dagboek om jouw zwangerschap bij te houden en je ervaringen met de sessie op te tekenen
 • 6 x polaroidfoto van je buik
 • Je weet hoe jouw hormoonhuishouding werkt
 • Je weet hoe jouw lichaam werkt
 • Je hebt je beperkende gedachten uit de weg geruimd
 • Je partner weet jou niet alleen emotioneel en praktisch, maar ook fysiek te ondersteunen tijdens je zwangerschap én tijdens je bevalling
 • Je gaat vol vertrouwen je bevalling tegemoet
 • Bonus 1: Abonnement op mijn Energizing Love Hormone Post
 • Bonus 2: Deelname aan de workshop A Taste of the Love Hormone
 • Bonus 3: Deelname aan de workshop Heavenly Pregnancy Massage – massage voor zwangere stellen

Met een investering van slechts 640 euro gun jij jezelf en je kind de beste start! 
(ook te betalen in 3 termijnen van 220 euro)

FAQ

Omdat ik me heel goed kan voorstellen dat je nu nog onbeantwoorde vragen hebt, zet ik hier een aantal veelgestelde vragen op een rijtje. Staat die van jou er nu niet tussen, dan bel je me toch gewoon even!

De basis van mijn aanpak ligt in de Thaise yogamassage en in biodynamisch craniosacraal werk. Dit zijn twee vormen van lichaamswerk die van mij verlangen dat ik open luister naar wat jouw lichaam te vertellen heeft. Tijdens de sessies houd je gewoon je kleding aan. Ook heb ik kennis van Mexicaanse rebozotechnieken, waarbij een lange doek wordt gebruikt als middel om te masseren en het lichaam los te maken. In aanvulling daarop heb ik door mijn verpleegkundige achtergrond een grondige anatomische kennis en zet ik mijn ervaringen vanuit mijn doula opleiding natuurlijk met verve in.

Mijn werkwijze is veilig in alle fasen van je zwangerschap, dus al vanaf de eerste prille ontwikkeling van je kindje ben je welkom. Ik bied een programma van 6 en een van 10 sessies aan. Het is aan jou om te bepalen of je die sessies vlak na elkaar wilt, of juist gespreid over je hele zwangerschap.

In de basis heb je helemaal geen cursus nodig om te bevallen. Technieken die je leert, verdwijnen vaak tijdens je bevalling naar de achtergrond. Daarom kies ik ervoor om je te laten zien en ervaren hoe jouw lichaam werkt. Als je dat eenmaal weet, vergeet je het niet meer. Dus nee, je hebt geen andere cursus nódig. Maar ook nu weer: luister naar jezelf! Mocht jij je rustiger en beter voorbereid voelen als je wél die intensieve geboortecursus doet, dan moet je dat vooral doen!

Ik leer je geen technieken, dus ook niet om weeën weg te puffen. In mijn optiek is het ook helemaal niet nodig om weeën weg te puffen. En eerlijk gezegd spreek ik zelden iemand die dat effectief heeft ingezet tijdens de bevalling. Ik laat je wel zien hoe ademhaling in zijn algemeen werkt, en hoe je die al naar gelang de situatie kunt sturen.

Ik ben bekend met alle mogelijke vormen van pijnbestrijding, en wat de voor- en nadelen ervan zijn. Daarover kunnen we met elkaar in gesprek, mocht je daar behoefte aan hebben. Ik waak er echter voor om geen advies te geven. Alleen jij weet immers wat goed voor je is!

In mijn programma Van Zwangerschap naar Moederschap extra nemen jij en je partner deel aan de workshop Massage voor Partners. In twee avonden leert je partner hoe hij jou een superrelaxte massage kan geven, én hoe hij jou met deze technieken kan ondersteunen tijdens de bevalling. En passant deel ik tijdens deze avonden een schat aan kennis over bevallen. Zo weet je partner ook wat hij kan verwachten, want ehhh, die filmbevalling die bestaat dus echt niet!

Toen ik nog losse sessies aanbood, verzuchtte menig klant dat ze dit snel weer eens moest doen. En dat ‘snel’ werd dan veelal driekwart tot 1 jaar later. Waarna dezelfde verzuchting klonk… Zelf herken ik dat patroon maar al te goed. Je weet dat iets goed voor je is, en toch lukt het niet om er de tijd voor te nemen. Terwijl na een eerste sessie vaak zaken loskomen waar je in een vervolg mee aan de slag kunt. Bovendien kan ik mijn aanbod beter op jou persoonlijk afstemmen als we elkaar beter kennen. Iedere sessie bouwt voort op een eerdere, wat garandeert dat je niet met losse eindjes achterblijft.

Ja natuurlijk! Bij het programma van je keuze vind je de termijnbedragen.

Ik kies er bewust voor om niet in het keurslijf van de zorgverzekeraars te lopen. Ieder jaar organiseer ik wel een speciale actie voor diegenen die echt niet in staat zijn om mijn ondersteuning te bekostigen. Te zijner tijd maak ik deze actie bekend via mijn social mediakanalen. Mocht je denken hiervoor in aanraking te komen, houd mijn Facebook en Instagram dan nauwlettend in de gaten! Het heeft geen zin om je hierop vooruitlopend bij mij aan te melden.