‘Mothers need just as much attention as newborns do, because they too have just been born’

Mommy Love XL

Daar zit je dan. Kraamzorg weg. Partner aan het werk. Bezoek op de stoep. Baby aan de borst. Huishouden een puinhoop. Gebroken nachten. En douchen komt er ook al niet van… Wat een rollercoaster zijn die eerste dagen!

Het is zo ontzettend fijn om je kindje eindelijk in je armen te hebben. Je geniet van ieder moment samen en leert elkaar steeds beter kennen. Nu pas weet je dat de geur van je pasgeborene de lekkerste geur ter wereld is.

Maar ergens voel je je ook wel heel leeg. Letterlijk. Dat kindje wat negen maanden in je groeide ligt nu óp je buik. Je blijft achter met een lichaam wat je weer moet leren kennen in zijn nieuwe staat. Je had niet verwacht dat je zulke tegenstrijdige gevoelens kon hebben. Nou ja, eigenlijk weet je niet eens wat je nu voelt.

Maar die roze wolk? Die is er vaker niet dan wel. Je bent uitgeteld en door de vermoeidheid krijgen je piekergedachten de overhand.

  • ‘Hoe weet ik of mijn kind genoeg drinkt?’
  • ‘Is het normaal als ze drie dagen niet poept?’
  • ‘Ben ik egoïstisch als ik niet wil dat bezoek haar vasthoudt?’
  • ‘Wanneer is mijn buik weer normaal?!’

Hoe fijn zou het zijn als je nu volledig ontspannen kon genieten van je tijd samen?

 Als je even tijd voor jezelf zou hebben, jezelf kon voelen, om je daarna weer volledig op de behoeften van je kindje te kunnen richten. Als je je eigen pad zou kunnen volgen, zonder je van de wijs te laten brengen door je omgeving? Jij kent je kind tenslotte al 9 maanden. En al is het leven nu voor jullie beiden totaal anders, van nature ben jij degene die volledig is afgestemd op je kind. En andersom. Jouw kind vangt alle signalen op die jij uitzendt, en moet vervolgens maar zien op te maken of deze gevoelens van hem of van jou zijn. De scheidingslijn is in deze periode nog zó ontzettend dun. En ook nu geldt: een ontspannen moeder is een ontspannen kind.

In onze cultuur is het niet zo gebruikelijk dat we veel aandacht schenken aan het welzijn van de moeder vlak na de geboorte. Ja, als je een depressie ontwikkelt dan komt er plotseling een heel leger in actie. Maar over het algemeen komen we niet verder dan praktische hulp en goedbedoelde en zeker waardevolle adviezen. Vanuit eigen ervaring of van horen zeggen. Terwijl jij na je bevalling nog heel erg in je lichaam en je gevoel zit. Dit is de kans om niet direct weer naar je hoofd te schieten. In deze fase kun je leren om bij jezelf te blijven en voor jezelf te zorgen.

In onze cultuur is het niet zo gebruikelijk dat we veel aandacht schenken aan het welzijn van de moeder vlak na de geboorte. Ja, als je een depressie ontwikkelt dan komt er plotseling een heel leger in actie. Maar over het algemeen komen we niet verder dan praktische hulp en goedbedoelde en zeker waardevolle adviezen. Vanuit eigen ervaring of van horen zeggen. Terwijl jij na je bevalling nog heel erg in je lichaam en je gevoel zit. Dit is de kans om niet direct weer naar je hoofd te schieten. In deze fase kun je leren om bij jezelf te blijven en voor jezelf te zorgen.

Dat doe je door ook tijd voor jezelf in te ruimen. Door bijvoorbeeld Mommy Love XL. Al in de eerste weken na je bevalling kom ik op een door jou gewenst tijdstip naar jouw huis. Het effect na slechts 3 sessies:

Tijdens je bevalling voelen welke houding voor jou en je kind het beste is

Je voelt je weer thuis in je lichaam

Drie keer een rustpunt in je dag, waardoor je direct al ervaart dat je die tijd best even kunt nemen

Symbolische afsluiting van je zwangerschaps-periode

Alles wat je kunt verwachten nog even op een rijtje:

  • 2x Thaise yogamassage aan huis
  • 1x Rebozo sluitingsceremonie aan huis óf 1x Cranio-sacraal sessie
  • Bonus: 3x 15 minuten telefonisch contact in te boeken

Voor 340 euro een fantastisch kraamcadeau aan jezelf. (Of 300 euro als je een van mijn andere trajecten hebt gevolgd)
(buiten Den Haag vraag ik reiskostenvergoeding)

FAQ

Omdat ik me heel goed kan voorstellen dat je nu nog onbeantwoorde vragen hebt, zet ik hier een aantal veelgestelde vragen op een rijtje. Staat die van jou er nu niet tussen, dan bel je me toch gewoon even!

De basis van mijn aanpak ligt in de Thaise yogamassage en in biodynamisch craniosacraal werk. Dit zijn twee vormen van lichaamswerk die van mij verlangen dat ik open luister naar wat jouw lichaam te vertellen heeft. Tijdens de sessies houd je gewoon je kleding aan. Ook heb ik kennis van Mexicaanse rebozotechnieken, waarbij een lange doek wordt gebruikt als middel om te masseren en het lichaam los te maken. In aanvulling daarop heb ik door mijn verpleegkundige achtergrond een grondige anatomische kennis en zet ik mijn ervaringen vanuit mijn doula opleiding natuurlijk met verve in.

Mijn werkwijze is veilig in alle fasen van je zwangerschap, dus al vanaf de eerste prille ontwikkeling van je kindje ben je welkom. Ik bied een programma van 6 en een van 10 sessies aan. Het is aan jou om te bepalen of je die sessies vlak na elkaar wilt, of juist gespreid over je hele zwangerschap.

In de basis heb je helemaal geen cursus nodig om te bevallen. Technieken die je leert, verdwijnen vaak tijdens je bevalling naar de achtergrond. Daarom kies ik ervoor om je te laten zien en ervaren hoe jouw lichaam werkt. Als je dat eenmaal weet, vergeet je het niet meer. Dus nee, je hebt geen andere cursus nódig. Maar ook nu weer: luister naar jezelf! Mocht jij je rustiger en beter voorbereid voelen als je wél die intensieve geboortecursus doet, dan moet je dat vooral doen!

Ik leer je geen technieken, dus ook niet om weeën weg te puffen. In mijn optiek is het ook helemaal niet nodig om weeën weg te puffen. En eerlijk gezegd spreek ik zelden iemand die dat effectief heeft ingezet tijdens de bevalling. Ik laat je wel zien hoe ademhaling in zijn algemeen werkt, en hoe je die al naar gelang de situatie kunt sturen.

Ik ben bekend met alle mogelijke vormen van pijnbestrijding, en wat de voor- en nadelen ervan zijn. Daarover kunnen we met elkaar in gesprek, mocht je daar behoefte aan hebben. Ik waak er echter voor om geen advies te geven. Alleen jij weet immers wat goed voor je is!

In mijn programma Van Zwangerschap naar Moederschap extra nemen jij en je partner deel aan de workshop Massage voor Partners. In twee avonden leert je partner hoe hij jou een superrelaxte massage kan geven, én hoe hij jou met deze technieken kan ondersteunen tijdens de bevalling. En passant deel ik tijdens deze avonden een schat aan kennis over bevallen. Zo weet je partner ook wat hij kan verwachten, want ehhh, die filmbevalling die bestaat dus echt niet!

Toen ik nog losse sessies aanbood, verzuchtte menig klant dat ze dit snel weer eens moest doen. En dat ‘snel’ werd dan veelal driekwart tot 1 jaar later. Waarna dezelfde verzuchting klonk… Zelf herken ik dat patroon maar al te goed. Je weet dat iets goed voor je is, en toch lukt het niet om er de tijd voor te nemen. Terwijl na een eerste sessie vaak zaken loskomen waar je in een vervolg mee aan de slag kunt. Bovendien kan ik mijn aanbod beter op jou persoonlijk afstemmen als we elkaar beter kennen. Iedere sessie bouwt voort op een eerdere, wat garandeert dat je niet met losse eindjes achterblijft.

Ja natuurlijk! Bij het programma van je keuze vind je de termijnbedragen.

Ik kies er bewust voor om niet in het keurslijf van de zorgverzekeraars te lopen. Ieder jaar organiseer ik wel een speciale actie voor diegenen die echt niet in staat zijn om mijn ondersteuning te bekostigen. Te zijner tijd maak ik deze actie bekend via mijn social mediakanalen. Mocht je denken hiervoor in aanraking te komen, houd mijn Facebook en Instagram dan nauwlettend in de gaten! Het heeft geen zin om je hierop vooruitlopend bij mij aan te melden.