Uit de kleren? • Loes Madern • Thaise massage (Den Haag)

Uit de kleren?

Waar de een zonder schaamte alle kleding op de grond laat vallen, vindt de ander het nogal een dingetje: uit de kleren gaan voor een massage. Maar is het wel altijd nodig om je kleding uit te trekken? In dit artikel leg ik uit hoe ik daarnaar kijk.

Kwetsbaar

Tijdens een massage kun je je behoorlijk kwetsbaar voelen. Je geeft je over op een manier die je in het dagelijks leven wellicht niet veel doet. Dat kan niet als je je niet prettig voelt. Er zijn dan ook in ieder geval twee momenten waarop jij bij jezelf kunt nagaan in hoeverre jij je bloot wilt geven: bij het boeken van een massage en bij binnenkomst in de praktijk. Over het eerste moment: je kunt bij mij massages boeken waar ik olie bij gebruik en je kleding dus uitgaat, en massages waarbij dat niet het geval is (hieronder zal ik per massage uitleggen hoe het in zijn werk gaat). 

Tijdens het boekingsproces kun je al bij jezelf invoelen waar jij behoefte aan hebt en waar je het meest in kunt ontspannen. Die keuze kun je altijd weer ongedaan maken wanneer je bij mij in de praktijk bent. Je kunt je om wat voor reden dan ook wanneer je bij me binnenstapt unheimisch voelen bij het idee je kleding uit te moeten trekken. Dat hoef je wat mij betreft ook niet uit te kunnen leggen. Ik vind het zoveel belangrijker dat jij je gevoel volgt, dan dat je de ‘juiste’ woorden voor dat gevoel weet te vinden! Jouw gevoel heeft altijd gelijk. Voor jou. Op dat moment.

Wanneer kies je welke massage?

Thaise yogamassage

Tijdens een Thaise yogamassage houd je je kleding aan. Het is wel fijn om soepele kleding te dragen, waarin je makkelijk beweegt. 

Thaise zwangerschapsmassage

Ook tijdens een Thaise zwangerschapsmassage houd je al je kleding aan. Die soepele kleding heb je waarschijnlijk uit jezelf al dagelijks aan!

Thaise oliemassage

Het spreekt voor zich dat je een oliemassage op de blote huid ontvangt. Maar je hebt altijd de keuze wat je wel en niet wilt aanhouden. Als jij je daar vrij bij voelt, dan mag alles uit. De meeste mensen kiezen er echter voor om hun onderbroek aan te houden. Je borsten mogen helemaal vrij, maar je kunt ook je bh aanhouden en wanneer je op je buik ligt je bh-bandjes losmaken, zodat ik je rug makkelijker kan masseren. Wellicht wil je alleen een rugmassage, dan kun je dat aangeven, en dan houd je gewoon je broek aan. 

Thaise nek- en schoudermassage

In principe is een nek- en schoudermassage met je kleding aan. Maar mocht je meer behoefte hebben aan een oliemassage in zittende positie met veel aandacht voor je nek en schouders, dan kunnen we deze massage ook doen met je bovenkleding uit. Laat me gewoon even weten waar jij behoefte aan hebt.

Lees hier meer over de verschillende massages die ik aanbied.

Bottom line

Een veilig en geborgen gevoel gaat voor alles. Ik blijf het zeggen, want dit is voor mij echt de allerbelangrijkste voorwaarde voor een ontspannen massage. Ik ben er om jou te ondersteunen in jouw proces. Mocht dat betekenen dat ik mijn plannen om moet gooien, dan doe ik dat met liefde. Ook al is dat halverwege een massage.

loes mandern
hoi, ik ben loes

"Thaise massage vormde de start van het avontuur wat me vanuit mijn hoofd naar mijn lijf bracht, en als resultaat daarvan ervaar ik meer levenslust dan ooit tevoren."

Andere blog artikelen

boek een massage

Nieuwsbrief ontvangen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
alejandro leiton wq cx0ul3ok unsplash

Je houdt jezelf voor de gek

Of, zoals mijn teacher Michaela Boehm het zo treffend verwoordde deze week: STOP always trying to mess with your body and your mind! De bewegingslessen die ik geef zijn bedrieglijk simpel. En toch zijn ze lang niet altijd even makkelijk. Omdat we altijd wel iets vinden om controle over uit te oefenen. Ooit, op de
thaise zwangerschapsmassage

Healing Space

Ik was op slag verliefd op de masseur (het was een vrouw, maar masseuse klinkt zo tacky). Na mijn allereerste Thai massage lag ik op de mat en dacht: ‘My God, waarom heb ik dit niet eerder ontdekt?!?’ Anderhalf uur lang had ik me volledig geaccepteerd gevoeld. Mijn lichaam was bewogen en ik had mijn grenzen
 dsc1807 01

Hoe je trauma oplost

Anderhalf uur lang lag ik in de tandartsstoel. Ik wist dat de verdoving goed zat, ik had een duidelijk beeld van wat er speelde in mijn gebit en ik heb alle vertrouwen in mijn tandarts. Ik voelde geen bewuste emotionele stress. Toch ervaarde ik daar in die stoel de directe signalen van trauma. En ook
Thaise zwangerschapsmassage zijligging

Zwangerschaps­massage OF Thaise zwangerschaps­massage?

Deze vraag krijg ik natuurlijk geregeld gesteld: wat is het verschil tussen een normale zwangerschapsmassage en een Thaise zwangerschapsmassage? Tijd voor meer uitleg. Een ‘normale’ zwangerschapsmassage De meeste zwangerschapsmassages zijn afgeleid van de klassieke westerse massage met olie. Daarbij wordt er vaak gebruik gemaakt van een massagetafel met een gat erin, zodat je lekker op
nonki azariah arpqlcm l7u unsplash

Massage raakt ook je kind

Ik las haar artikel ‘Debunking the myths of massage in pregnancy’, en wist dat ik deze vrouw moest spreken. Dat leidde tot een prachtig gesprek voor de Pregnancy & Bodywork Podcast, waaruit het beeld naar voren komt van een wijze, aardse vrouw, met oog voor detail. Spiritueel zonder zweverig te worden. Daar houd ik van.
schoudermassage met voeten

Voetmassage: waarom je voeten meer aandacht verdienen

Aandacht voor onze voeten betekent aandacht voor onze basis. Doordat we een Thaise massage beginnen bij de voeten kom je snel vanuit je hoofd naar je lichaam. Voel je weer wat waar zit, en ben je beter in staat opgeslagen spanning los te laten.
thaise yoga massage

Moet je lenig zijn voor Thaise Massage?

Ten eerste: niemand is te stijf voor een Thaise massage! Sterker nog: als je stijf bent, kan een Thaise massage juist heel fijn zijn. Want het is echt niet zo dat ik door je stijfheid heen ga, en je door alle weerstand heen in allerlei houdingen breng die jouw lijf niet trekt. Dat zou een
 dsc1446 01

Weg met zwangerschaps­klachten

Voor mij markeerden de lessen in Thaise zwangerschapsmassage van Noam Tyroler het beginpunt van mijn huidige werk met zwangere vrouwen en hun partners. Mijn eigen fascinatie gaat vooral over de transformatiekracht die zwangerschap in zich draagt. Over de kansen die het biedt voor de zwangere vrouw om laag voor laag haar maskers af te leggen
Massage van de handen

Zelfzorg Superpower

<cringe> ‘Zorg eerst voor jezelf en dan pas voor de ander.’ Als ik dit hoor, staan mijn nekharen recht overeind.Dit is niet hoe het leven is. En ernaar streven en keer op keer falen maakt ons zelfvertrouwen er niet groter op. Maar wat dan??? Niet dat zelfzorg niet belangrijk is Don’t get me wrong, ik besteed in
 dsc1827 01

Massage helpt je kiezen

Het moment dat ik in aanraking kwam met massage, ging ik leven. Thaise massage zorgde ervoor dat alles in mijn lichaam weer ging stromen. Er kwam letterlijk meer ruimte in mijn lichaam.